Helemaal niks doen. Wanneer is de laatste keer dat jij dat deed?

Kun je het je herinneren? Veel van mijn klanten kijken me wazig aan als ik deze vraag stel. Mijn klanten houden namelijk van actie, van bezig zijn en van resultaat. En mijn klanten willen het graag goed doen en vinden zichzelf lui als ze niks doen. Mijn klanten zijn ook vaak moe…Ik gaf ook het voorbeeld van mijn mobiele telefoon. Dat ik mijn eigen batterij net zo serieus neem als de batterij van mijn mobiel. Als ik merk dat mijn batterijtje onder de 40% komt……kies ik ervoor om op te laden. Ik stel dit niet uit, maar doe het meteen, zodat ik zeker weet dat mijn batterij die avond niet op de 20% of erger nog op de -20% zit……Soms doe ik even een blokje om, lees een stuk uit een boek, luister een mooi nummer op spotify of ik ga even 5 minuten in stilte zitten.

Welke batterij neem jij serieuzer: die van je mobiel of die van jezelf?

Weinig mensen die ik ken geven hun eigen batterij voorrang op de batterij van hun mobiel. Ze gaan maar door, van de ene naar de andere afspraak. Van de ene moet naar de andere moet. Van het ene feest naar het andere feest. Ze zitten in hun hoofd en lijken soms wel een machine…

Zorg goed voor jezelf deze week. Je bent het namelijk waard! Jij verdient het om even helemaal niets te doen! Wil jij hier ondersteuning bij? En wil jij exclusieve tips van Nanette ontvangen over de kunst van het niets doen?

Weinig mensen die ik ken geven hun eigen batterij voorrang op de batterij van hun mobiel. Ze gaan maar door, van de ene naar de andere afspraak. Van de ene moet naar de andere moet. Van het ene feest naar het andere feest. Ze zitten in hun hoofd en lijken soms wel een machine…

Ik gaf ook het voorbeeld van mijn mobiele telefoon. Dat ik mijn eigen batterij net zo serieus neem als de batterij van mijn mobiel. Als ik merk dat mijn batterijtje onder de 40% komt……kies ik ervoor om op te laden. Ik stel dit niet uit, maar doe het meteen, zodat ik zeker weet dat mijn batterij die avond niet op de 20% of erger nog op de -20% zit……Soms doe ik even een blokje om, lees een stuk uit een boek, luister een mooi nummer op spotify of ik ga even 5 minuten in stilte zitten.

De meeste mensen gaan maar door, van de ene naar de andere afspraak. Van de ene moet naar de andere moet. Van het ene feest naar het andere feest. Ze zitten in hun hoofd en lijken soms wel een machine…

Het kan echt anders

Probeer het volgende maar eens:

  • Maak met jezelf de afspraak om minimaal 1 keer per dag 5 minuten helemaal niks te doen.
  • Schrijf na elke keer 5 minuten de gedachten op die in je op zijn gekomen, zonder oordeel, gewoon opschrijven
  • Doe na een week een check, wat levert het je op elke dag 5 minuten? Wat is er fijn? Wat heeft nog aandacht nodig?

Zorg goed voor jezelf deze week. Je bent het namelijk waard! Jij verdient het om even helemaal niets te doen!

Wil jij hier ondersteuning bij? En wil jij exclusieve tips van Nanette ontvangen over de kunst van het niets doen?

Liefs Nanette

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!