Na dit artikel heb jij een aantal handvatten hoe jij weer de regie krijgt over jouw gevoelens in plaats van andersom.

Geloof niet alles wat je denkt! Herken je dat, dat je weet dat je negatieve gevoelens met je aan de haal gaan en dat ze soms leidend zijn als het gaat om je zelfbeeld? Je hebt een rotdag en je voelt je gepikeerd en onrustig. Je bent er klaar mee en je merkt dat je er van alles bij gaat  halen. Dit was ook niet goed gegaan en dat ook niet, en hoppa….daar ligt de focus en hier gaan jouw negatieve gedachten winnen van de feiten en de positieve gedachten.

Veel vrouwen geloven hun negatieve gevoelens

Doordat je in je negatieve gevoelens gelooft, kom je in een negatieve spiraal die alleen maar bevestigt wat je al dacht. De focus ligt op het niet kunnen, het niet doen, het niet hebben. Wellicht herken je het wel:

 • Je voelt je onzeker en je gelooft ook dat je onzeker bent
 • Je voelt je besluiteloos en je gelooft ook dat je besluiteloos bent
 • Je voelt je vastgezet en je gelooft ook dat je vastzit
 • Je voelt je geleefd en je gelooft ook dat je geleefd wordt
 • Je voelt je onrustig en gelooft ook dat onrustig zijn.

Wist je dat je, je Onbewuste voedt met deze informatie? Wist je dat 95% van je gedrag en resultaten wordt gecontroleerd door je Onderbewuste? Dit betekent dus eigenlijk dat de resultaten die je in de verschillende aspecten van je leven ervaart geregeld worden door je Onderbewuste. In je Onderbewuste ‘woont’ jouw eigen geloofssysteem. Dit is eigenlijk een verzameling van gewoonten en innerlijke overtuigingen die je hebt opgebouwd vanaf het moment dat je geboren bent.

Hoe zou het zijn wanneer je het volgende zou gaan geloven:

 • Je voelt je zeker en je gelooft ook dat je zeker van jezelf bent
 • Je voelt je daadkrachtig en je gelooft ook dat je dat bent
 • Je voelt je vrij en je gelooft in jouw vrijheid
 • Je voelt je kalm en rustig en je gelooft ook in jouw kalmte en vrijheid

Wat zou dit doen met je geloofssysteem? Wat zou er gebeuren wanneer jij jouw negatieve gevoelens over jezelf in een ander perspectief kon zetten en hiernaar kon gaan handelen? Wat zou er gaan gebeuren in jouw leven? Wat zou er veranderen? Wat zou dat voor jou betekenen? Als jij niet meer alles gelooft wat je denkt?

You are what you believe yourself to be, een beroemde quote van Paulo Coelho. 

Omdat het aan mijn hart gaat dat veel te veel vrouwen hun eigen negatieve gevoelens geloven heb ik een oefening bedacht, die werkt in het herprogrammeren van je Onbewuste en ervoor zorgt dat je focus wordt verlegd en dat je uiteindelijk alleen nog je positieve gedachten gaat geloven. Als jij namelijk niet in jezelf gelooft, wie dan wel?

Jouw zinnen

Een aantal zinnen die mij dit afgelopen jaar hebben geholpen zijn: Ik kan alles, Ik ben van onschatbare waarde en ik ben liefde. Door deze zinnen elke dag te gebruiken tijdens een meditatie of gewoon tijdens het tandenpoetsen is mijn onderbewuste dit gaan geloven. Ik voelde na 10 dagen elke dag bezig zijn met deze zinnen al zo’n wezenlijk verschil in mijn mindset. Ik werd zelfverzekerder, ik werd rustiger en kreeg meer vertrouwen in mezelf en de mensen om me heen. Mijn nieuwe zinnen brachten me meer dan dat ik had verwacht. Ze verraste me. 

Hieronder een korte, simpele oefening waar jij hier ook meteen mee aan de slag kunt:

 • Stap 1: Schrijf 5 kwaliteiten van jezelf op.
 • Stap 2: Maak van deze 5 kwaliteiten, 5 zinnen die starten met IK BEN……..
 • Stap 3: Ga elke dag gedurende 30 dagen, deze 5 zinnen, 5x tegen jezelf zeggen

Houd een dagboekje hierover bij. Schrijf elke dag aan het einde van de dag iets op wat je hebt opgemerkt, wat werkt er vandaag? Merk je al verschil? Welk verschil merk je? Wat doe je anders? Wat gebeurt er anders?

Is deze bovenstaande oefening waardevol voor jou en wil je meer inspiratie ontvangen op het gebied van jouw persoonlijke ontwikkeling? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang tips voor meer geluk en minder gedoe!

Liefs Nanette

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!