Wezenlijk Werkgeluk Inspiratieshow

Meer humor, authenticiteit en lichtheid in jouw organisatie

Door een unieke combinatie van humor, diepgang en herkenbaarheid zorgen wij er samen voor dat jouw team de volgende stap gaat zetten in het ervaren van meer werkgeluk.
De cijfers liegen er niet om. 1 op de 6 werknemers heeft Burn-out klachten. Deze mensen ervaren dagelijks stress, hebben depressieve gevoelens, zijn vermoeid en hebben het idee alle ballen in de lucht te moeten houden.

Ze ervaren werkdruk en willen het graag zo goed doen. Daarnaast bezitten ze soms eigenschappen die nu eenmaal (volgens hen) in de aard van het beestje zitten. Zoals  perfectionisme, de lat te hoog leggen en een echte piekeraar zijn. Wat uiteraard eigenschappen zijn die niet helpen bij het ervaren van meer (werk)geluk en minder werkstress.

Wij geloven dat het anders kan 

Iedereen heeft namelijk recht op geluk, een gevoel van voldoening, een gevoel van tevredenheid en ontspanning. Iedereen verdient het om dat leven te leven wat ze het allerliefste zouden willen. Wanneer ik aan een zaal vol mensen de vraag stel wat voor leven dat zou zijn zeggen 9 van de 10 mensen:

“Gewoon gelukkig zijn met wat ik heb en doe, in goede gezondheid met de liefste mensen om me heen”

Je kunt je dan afvragen hoe het dan toch komt dat deze mensen dit nog niet hebben bereikt? Hoe komt het toch dat het Burn-out cijfer zo hoog blijft in werkend Nederland, hoe komt het toch dat er zo’n groot gat zit tussen wat we willen en wat we ervaren. Ik denk dat het geheim zit in dat mensen gewoon nog niet weten hoe ze dit kunnen creëren, wat ze zelf in gang kunnen zetten om dat leven te gaan leven wat ze het allerliefste zouden willen.

Waarom deze Wezenlijk Werkgeluk Inspiratieshow

Om het thema werkgeluk een fris tintje te geven met humor, lichtheid en herkenbaarheid en om een bijdrage te leveren aan een gelukkigere maatschappij waarin liefde voor jezelf, elkaar en  lef en authenticiteit voorop staan. 

Wezenlijk Veranderen Theatershow 1
Wat komt er aan bod in de inspiratieshow?

Door herkenbare verhalen en anekdotes te verweken in deze show, worden de deelnemers geprikkeld om verder te gaan kijken wat zou kunnen werken in hun leven. Omdat wij overtuigd zijn van leren door te doen, gaan alle deelnemers ook meteen in actie. Met speelse interactieve opdrachten krijgen ze helder wat (werk)geluk voor hen betekent en wat ze hierin mogelijk anders zouden willen. In deze inspiratieshow word je samen met jouw team aan het denken gezet en geïnspireerd om te kijken wat werkgeluk voor jou betekent.

Henriette InspiratieshowZo maak je in de show kennis met Henriette en 3 van haar collega’s. Henriette is de meest attente en liefste van het team, die altijd zorgt voor cadeautjes en alle verjaardagen bijhoudt in een zelf ontworpen jaaragenda van de Hema. Henriette is iemand die graag zorgt, dit heeft ze van huis uit meegekregen. Ze is geïnteresseerd en toont altijd oprechte belangstelling, ook al heeft ze het zelf soms praktisch en emotioneel zwaar met de mantelzorg voor haar moeder en de uitdagingen met haar hoogbegaafde en hoog sensitieve dochter van 12.

Je ziet deze mensen worstelen met verschillende thema’s zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. De herkenbaarheid raakt en zorgt voor inzichten in ieders eigen leven. Van wachten en hopen naar durven en doen, van zorgen voor anderen naar zorgen voor jezelf, van tegen naar samen, van energievreters naar energiegevers.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw team en/of organisatie?

Deze show is een prachtig middel een start te maken om zware onderwerpen waar soms nog taboe op ligt, zoals stress, juiste werk-privé balans, burn out en bore out bespreekbaar te maken.