Wezenlijk Werkgeluk Workshop

Meer humor, authenticiteit en lichtheid in jouw organisatie

Wil jij als organisatie gelukkigere medewerkers én een bijdrage leveren aan inclusie?
Met de Workshop Wezenlijk Werkgeluk krijgt jouw team weer een boost. Wij bieden inspiratie en tools zodat jouw team weer op een positieve manier aan de slag kan. 

Herken je dat in jouw organisatie veel wordt gesproken over de hoge werkdruk? Dat er veel werkstress wordt ervaren? En er een hoog ziekteverzuim is?

Uit een recent onderzoek van TNO blijkt dat werkstress zorgt voor persoonlijk leed bij medewerkers en aanzienlijke kosten voor werkgevers. Werknemers ervaren een hoge werkdruk en een verstoring van de werk-privé balans.

Medewerkers voelen zich vaak niet serieus genomen en ervaren het gevoel van “er niet toe doen” omdat er bijvoorbeeld veranderingen worden doorgevoerd binnen hun organisatie. Ze raken gefrustreerd en boos, zijn moe, hebben vaker conflicten en zitten vaker bij de HR manager of bedrijfsarts. Hoe zorg je er nu voor als organisatie dat jouw medewerkers gemotiveerd zijn en focussen op het positieve?

Wij willen hier iets aan doen

Wij willen en kunnen hier iets aan doen. Wij dragen bij vanuit liefde voor de medemens en vanuit de droom dat alle Nederlanders gelukkig zijn met wat ze doen en met wie ze zijn. Speciaal voor organisaties die hiermee stoeien hebben wij de Workshop Wezenlijk Werkgeluk ontwikkeld.

Wat is de workshop Wezenlijk Werkgeluk?

Dit is een unieke combinatie van lezing, humor, diepgang en inspiratie. Het is een prikkelende interactieve workshop met theaterelementen waarmee we jouw organisatie aanzetten tot bewustwording en actie richting een nog gelukkiger leven binnen en buiten het werk. Na deze workshop zijn deelnemers geïnspireerd en hebben ze inzichten gekregen in hoe ze zelf actief aan de slag kunnen om hun werkgeluksniveau omhoog te brengen.

Uniek concept, samenwerking met mensen met een verstandelijke beperking

Wij werken veel samen met bijzondere mensen. Wat verstaan wij onder bijzondere mensen? Een bijzonder mens is een andere benaming voor iemand met een verstandelijke beperking. Wij hebben een vaste poule van cliënten vanuit Reinaerde, die samen met ons lezingen en workshops verzorgen. Ze stellen vragen, presenteren onderdelen en ontwikkelen op deze manier hun talent. Ook binnen deze workshop is er altijd een ervaringsdeskundige bij die ons ondersteunt.

Talentontwikkeling van ‘bijzondere mensen’ en inclusie

Wij doen dit omdat wij hier heel ‘werk-gelukkig’ van worden. En om deze bijzondere mensen zo intens blij te zien als ze op het podium staan. Deze mensen zijn zo puur, zo zonder filters, zo heerlijk basaal, daar leren wij ook elke keer van. Ze zeggen wat ze vinden en daardoor inspireren ze elke keer om dit nog meer te doen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan talentontwikkeling en inclusie van mensen met een beperking.

Hier zie je een impressie van de workshop die ik heb mogen geven voor Rijksvastgoed in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Ook interesse in een workshop? Neem contact op!