Dit is een persoonlijk verhaal over de worsteling met mijn gewicht.

Het roer moet weer om en ik neem je graag mee. Zoals jullie misschien wel weten, is Durven en Doen een belangrijk onderdeel van mijn trainingen workshops. Maar ik pas het zelf ook toe in mijn leven. Ik wil graag met jullie delen waarom Durven en Doen mij zo gelukkig maakt en hoe ik het toepas in de worsteling met mijn gewicht. Komtie:

Het was augustus 2016. Ik was net bevallen van Teun, mijn jongste zoon.

De weegschaal gaf 104 kilo aan.

Ik schrok me rot, 104 kilo hoe had ik het zover kunnen laten komen?!?

Ik was vastberaden. Nu ging ik het echt anders doen!

En dat lukte. Na 15 maanden was mijn gewicht 72 kilo.

Mensen vragen me vaak: “Hoe heb je dat gedaan?”

Door de keuze te maken om dingen te doen die ik nog nooit eerder had gedaan. Door te durven en te doen:

  • Ik heb onder hypnose een virtuele maagband te laten plaatsen
  • Door een training in het Engels te geven kreeg ik weer zelfvertrouwen en voelde ik me krachtig
  • Een coach heeft mij nieuwe inzichten gegeven
  • Ik nam een personal trainer
  • Samen met een orthomoleculair arts ben ik mijn voedingspatroon onder de loep gaan nemen 
  • Ik nam voedingssupplenten en deed een detox.

Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik patronen heb doorbroken bij mezelf. Ik deed dingen anders en kreeg andere resultaten, ook in mijn gewicht, heerlijk! Ik was trots op mezelf en was blij dat ik ging voor mijn 100%.

Toen gebeurde er iets dat alles weer overhoop haalde

Dit ging maanden supergoed. Ik was nog nooit zo lang stabiel op gewicht geweest. Totdat mijn vader in 2018 ongeneeslijk ziek werd en overleed.

Alle escapes en nare gewoonten, kwamen weer terug. In  mijn theatershow gebruikte ik de oneliner: Behandel je lichaam als een tempel, maar nu deed ik helemaal niks meer met deze prachtige zin.

Ik at te veel, te vet, te onregelmatig, ik at als ik verdrietig was, ik at wanneer ik niet verdrietig was, kortom… niet zoals ik wilde! Ik heb mezelf dit toegestaan. Ik realiseerde dat ik in de rouw was en dat dit zorgde voor verstoring.

Het is tijd om weer te gaan Durven en Doen

Nu, een jaar later, is het klaar. Ik ben 6,5 kilo aangekomen en ik merk dat ik weer behoefte heb aan die positieve flow van 2 jaar geleden.

Ik heb me ingeschreven voor een training om aan de slag te gaan met mijn mindset. Ik heb als doel om 65 kilo te gaan wegen.

Ik weet dat het ambitieus is, maar ik ga de uitdaging aan!

Ik hoop dat ik jou kan inspireren om ook in actie te komen. Om eerlijk te zijn naar jezelf. Wat weerhoudt jou er van om te Durven en te Doen?

Mocht je daar zelf niet uitkomen, dan kan ik je verder helpen. Geef je hier op voor een 15 minuten Droomgesprek. Dan kunnen we samen kijken hoe jij ook weer terugkomt bij jouw 100%! Hoe jij weer kan gaan Durven en Doen.

Tot snel!

Liefs Nanette

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!